2013. április 9., kedd


Nem kell a lakáson belül, de főleg a hálóba nem kell, a jobb kapcsolatok érdekében, a szélcsengő. Még akkor sem, ha azt az irány,  vagy a  kedvező repülő csillag miatt ott kedvező lenne.Az  igazi  feng shui mesterek a belső térben nem ajánlják a szélcsengőt.
Többek között azért nem megfelelő, mert a lakáson belül kevés az a légáramlat, amely képes lenne a rendeltetésének megfelelően működtetni....


Ha mégis szeretnénk megmozgatni, szétszórni, az adott terület jótékony energiáját, szélcsengő helyett alkalmazhatunk csíkokra vágott papírt, vagy csíkokból álló függönyt. Ezek kevés légmozgás következtében is képesek mozogni, a kedvező energiákat szétküldeni a lakás többi részébe.
Az sem egy utolsó dolog, ha azon a területen többször kinyitjuk az ablakot vagy akár nyitva is tartjuk, ha ennek nincs valamilyen akadálya.
Ahol alszunk, ott óvatosan használjuk a kristályt. Kerüljük a  hegyes vagy éles sarkokra csiszolt darabokat, mert ezekből nagyon erős energiák áramlanak ki. Ha van ilyen kristályunk, akkor azt a növények közelébe helyezzük el.


A kristály ugyanis a fény hatására a szivárvány színeit szórja szét, és ami ebben a legfontosabb, hogy befelé. Ennek következtében minden egyes szín a saját maga csi energiáját, a szobába sugározza, ezáltal életenergiával tölti fel azt.

Mégpedig nagyon erős jang energiát sugározva!!
Vigyázat!! Alvás és szeretkezés közben, nincs szükség egy külső erős jang energiára. Annál is inkább, mert két emberben az egymás iránti felfokozott vágy, éppen eléggé jang. :)


Ennek a jang energiának a jin befogadó, nyugodt energiájára van szüksége ahhoz, hogy   képes legyen a jang energiáját harmonikusan átadni.
Nappal feltölthetjük a hálót a kristály, a lebegő függöny, illetve a nyitott ablak által  nyújtott jang energiával, de este a szoba meleg jin hangulatot sugározzon.
Úgy gondolom, feltétlenül szükséges, hogy a kapcsolatok mindig élettel feltöltődve maradjanak.
KAPCSOLATOKAT írtam és nem véletlenül tettem többes számba.


Mert a kapcsolatok fogalma, nem csak a párkapcsolatról szól. Magában foglal mindenféle társadalmi kapcsolatokat is. Ilyen a munkatársainkkal, a barátainkkal, a sporttársainkkal, az üzlettársainkkal, a vevőinkkel, de még a kocsmai haverokhoz kapcsolódó viszonyunk is.
Ezért a kapcsolatok megerősítését inkább  lakásnak egy másik részében javaslom, és nem a hálóban.
A hálószoba a meghitt, szeretettel teli érzések kifejezésére ad alkalmat. Ezért, az összetartozás jelképeit kell benne használni. Lehetőleg párosával. Vigyázzunk arra is, hogy ne hasonlítson egy "lány szobára". Ne legyen tele női csecsebecsékkel, nőies pink és rózsaszínű kiegészítőkkel. Falait pláne ne fessük ezekre a színekre.
Mert ha így cselekszünk, könnyen egyedül, partner nélkül találhatjuk magunkat az ágyunkban.


A szélcsengő ahogy a neve is mutatja, a légmozgás hatására fejti ki azt a tulajdonságát, amire alkalmas. Ez pedig az energia állandó frissítése, mozgásban tartása, és ezeknek az energiáknak az eljuttatása valahova. Pl. ha van eladó árunk, egy boltunk, vagy valamilyen szellemi termékünk... stb. A szélcsengő nagyon jó szolgálatot tesz, a lakáson kívülre helyezve.
Tessék végig gondolni! Ha a lakáson belül nincs megfelelő légmozgás, akkor a szélcsengő hasznavehetetlenül lóg. Jelezve a halott mozdulatlanságot. Jelezve az unalmat, az érdektelenséget. Márpedig ha egy kapcsoltban nincs életenergia, és hiányzik a másik iránti érdeklődés, akkor annak a kapcsolatnak elidegenedés, válás a vége.

Ha pedig a szélcsengő a hálóban  állandóan mozgásban van, az a kapcsolat mozgását is jelenti.Van valaki, aki azt szeretné, hogy a partnerkapcsolata ingatag lábakon álljon, pletykák  terjednének róla, illetve a párja, a szellők szárnyán elillanjon,futva meneküljön?
Ugye mennyire fontos átgondolni, hogy az adott területet mire használják a lakók, és a kapcsolatokon belül melyik az a területet, amelyiket erősíteni szándékoznak?

 Pl: Szerelmi életüket, vagy a kollégákhoz, iskolatársakhoz, .... stb, fűződő viszonyukat?
Éppen ezért soha ne kövessük meggondolatlanul, a könyvekben, a blogokban, leírt "tuti" tanácsokat. Minden ember más. Ebből kifolyólag mindenkinek más az igénye a kapcsolatait illetően.
Néhány jó tanács, javaslat a jó kapcsolatok kialakítására, és a meglévő megtartására, és itt nem csak a párkapcsolatokra gondolok.

Első lépésként nyugodtan lehetünk barátságosak, jóindulatúak másokkal szemben.
Meg kell adni mindenkinek a tiszteletet, de ugyanúgy a magunk számára is elvárni.
Mások személyiségét nem kell megsérteni, de másoktól mi is várjuk el, ugyanezt!!
Barátságot, jóindulatot mutassunk az emberek felé..

Direkt nem írtam szeretet. Mégpedig azért nem, mert mindenkit nem szerethetünk, ennek ellenére a tiszteletet megadhatjuk. Hülyeség és nem kivitelezhető az a duma: "Szeressünk mindenkit..." Árasszunk magunk körül szeretet."maximum jóindulatot, megértést, együttérzést tudunk "árasztani" embertársaink felé.
Nem vagyunk "irgalmas nővérek" !! A szeretetünk, az odaadásunk, az egyik  legszemélyesebb kincsünk. Nem lehet mindenfelé szétszórni és válogatás nélkül mindenkit megajándékozni vele.
De!!!! Lehet másokra odafigyelni, gondjaikban mellettük állni, jóindulattal segíteni. A jóindulat és a tisztelet megadása, a szívünkből jövő megbecsülés jele, a többi ember. felé.
A másokhoz való közeledést nyugodtan kezdeményezhetjük, a folytatás az illető felénk mutatott hozzáállásától függ!!

Én pl. nem akartam egy mandarin kacsa típusú párkapcsolatot. Színes, tartalmas kapcsolatra vágytam. Párkapcsolatomban is igyekeztem megőrizni a saját személyiségemet, ugyanúgy ahogy azt élet bármely területén tettem. .Azonkívül nem akartam a saját képemre formálni a társamat, vagy a barátaimat. Mert pont úgy szerettem, kedveltem vagy tiszteltem őket, ahogy vannak. Előnyökkel és hibákkal együtt!
Nem akartam soha azt, hogy valaki a nap 24 órájában velem foglalkozzon. Nem akartam senkinek megmondani, merre menjen, mit tegyen.  Amikor van egy közös a cél, abban mindenkinek meg van helye,  a feladata. Meg kell beszélni, és egymás között felosztani a teendőket.

A jó kapcsolat nem igényli a számonkérést. Nem kell, sőt kifejezetten káros faggatózni, hogy hol volt mit csinált a másik. Azt viszont mindenki szereti, ha törődnek vele, ha érdeklődnek hogy - milyen volt a napja?
Ha valaki nem jön haza időben,  nem is telefonál, és magától nem indokolja meg a késés okát, attól az embertől nem is érdemes kérdezni semmit, mert a legritkább esetben fogja az igazat mondani.

A kapcsolatokban sokszor előfordul, hogy valamelyik fél nem vállalva az egyéniségét, a véleményét nem meri kifejezésre juttatni. Az is számtalan esetben fordul elő, amikor a társ, a másik energiáján élősködik, és az áldott "jótét lélek", mázát veszi magára. Ennek pont az ellentéte, amikor a saját  akaratát, nézeteit igyekszik a másikra rá erőltetni, és mindent az ellenőrzése alatti "felügyelőt" játssza a kapcsolatban.

27 éve élek egy normális, mindkettőnknek megfelelő házasságban. Ezalatt az idő alatt voltak különböző vélemények, viták, és nagyon sok kellemes boldog óra. Mi is neveltünk gyerekeket, mellette mi  is dolgoztunk ugyanúgy ahogy mások.
De!! Mindig tudtunk, és a mai napig is tudunk egymással beszélgetni, bármiről! Talán ez az egyik legfontosabb dolog ami miatt ilyen hosszú ideig működőképes egy kapcsolat. Idővel a szépség megfakul, az újdonság varázsa elmúlik, de egy jó beszélgetés, a közös érdeklődés előnye, időálló!
Az élet maga a változás. Nem működik jól, ha megszeghetetlen szabályokkal, és kényszerű kötelezettségektől terhes.
Nem dőlt össze a világ, amikor nem volt kedvem elmosogatni, és olyankor elmosogatott a férjem, vagy megvárta a mosatlan a másnapot.
Nem dőlt ki a fa mandulástól, amikor valamelyikünk egyszer-egyszer nem pakolt el maga után. Nem volt semmi sem "kőbe vésve." Mégis működött és működik. Talán pont ezért.

Amikor valaki a hálószobáját akarja kialakítani, vagy a lakást átrendezni, vegye fontolóra mi az amit el akar érni a kapcsolataiban, a párkapcsolatában.. Egy jó baráti kapcsolatot, szeretettel teli meghittséget, egyedüli birtoklást, vagy szolgálni akar...?
Mindenki a törekvéseinek megfelelően alakítsa ki a környezetét. Nincs az a fengshui, ami jobban működne, mint az ember saját ösztönös megérzése.
De ehhez azért pár alapvető dolgot át kell gondolni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése